نحوه کارکرد الگوریتم اینستاگرام در سال 2020 

الگوریتم اینستاگرام در واقع چگونه کار میکند؟

این سوالی است که از زمان جابجایی اینستاگرام از یک feed وابسته به زمان، سردرگمی زیادی ایجاد کرده و حتی سوال های بیشتری را برانگیخته است.

آیا ویدیو ها عملکرد بهتری نسبت به عکس ها دارند؟ چگونه پست ها توسط بیشتر فالوورها دیده شوند؟ هشتگ ها کمک کننده یا مضر هستند؟

اخیرا اینستاگرام همه چیز را روشن و شایعه های زیاد درباره ی چگونگی عملکرد الگوریتم اینستاگرام برطرف کرد.

بدانید الگوریتم اینستاگرام برای پست ها، استوری ها و صفحه ی اکسپلور چگونه کار میکند ؟ به علاوه، بهترین نکات ما را برای غلبه بر الگوریتم و گرفتن engagement بیشتر را بدست آورید:

الگوریتم اینستاگرام برای پست های feed در سال 2020 چگونه کار میکند

طبق گفته ی اینستاگرام، 6 فاکتور کلیدی روی الگوریتم اینستاگرام برای پست تاثیر میگذارد:

  1. علاقه
  2. ارتباط
  3. تایم­لاین ها
  4. ریتم استفاده
  5. فالووینگ
  6. میزان استفاده

توجه داشته باشید که الگوریتم اینستاگرام دائما در حال تغییر است.

اینستاگرام اخیرا در ژانویه ی 2020 به شایعاتی درباره ی الگوریتم جنجالی آن پرداخت.

به عنوان مثال، شاید فکر کرده باشید که اینستاگرام هر هفته نسخه ی جدیدی از الگوریتمش را عرضه میکند ولی این درست نیست.

الگوریتم اینستاگرام بر اساس داده های زیادی که هرلحظه در هر روز دریافت میکند تغییر میکند.

این الگوریتم با یادگیری ماشین (machine learning) کار میکند که یعنی هرگونه الگوی رفتاری یا ترند جدیدی در نحوه ی عملکرد الگوریتم تاثیر دارد.

 

#1: الگوریتم اینستاگرام پیش بینی میکند چقدر به یک پست اهمیت میدهید.

Feed اینستاگرام شما فقط بر اساس فالووینگ های شما نیست. بر اساس اینکه چه کسی و چه چیزی را لایک میکنید هم هست.

هرچه بیشتر الگوریتم اینستاگرام فکر کند که یک پست را لایک خواهید کرد، به احتمال بیشتری در فید شما ظاهر خواهد شد.

این عملکرد بر اساس رفتارهای گذشته با محتوای مشابه و دیدگاه ماشین که محتوای دقیق پست را تجزیه و تحلیل میکند است.

بنابراین، چیزهایی که در فید اینستاگرام خود میبینید ترکیبی از همه ی رفتارهای شما در اینستاگرام است. دوست هایی که بیشترین تعامل را با آنها دارید، استوری های کسانی که نگاه میکنید، افرادی که در عکس های آنها تگ شده اید و البته پست هایی که لایک میکنید و برای آنها کامنت میگذارید.

کدام engagement ها برای الگوریتم اینستاگرام مهم تر هستند؟

وقتی بحث عملکرد فید پیش می آید، میدانیم که الگوریتم، محتواها را بر اساس بیشترین engagement، اولویت بندی میکنند.

اما مهم ترین engagement کدام است؟

طبق گفته ی اینستاگرام، مهم ترین engagement برای رتبه بندی فید، کامنت، لایک و به اشتراک گذاری ها و برای پست های ویدیویی، بازدیدها (view) هستند که دانستن اینها موقع نوشتن کپشن و محتوای خود بسیار مفید است.

اگرچه به عنوان یک شاخص کلیدی engagement در لیست نیست ولی ارزشش را دارد که محتوای خود را برای saveها بهینه کنید – به خصوص که اینستاگرام در حال آزمایش پنهان کردن لایک ها در بسیاری از کشورهاست.

 

#2: الگوریتم اینستاگرام رابطه ی شما با فالوورها را تشخیص میدهد

الگوریتم اینستاگرام میخواهد که پست های دوستان، خانواده و کاربرانی که به آنها اهمیت میدهید را در اولویت قرار دهد.

بنابراین، الگوریتم برای نشان دادن چیزهایی که میخواهید (چیزهایی که خیلی خیلی میخواهید) از تعامل های شما استفاده میکند تا افرادی که به شما نزدیک تر هستند را دور شما جمع کند.

برای مثال، اگر برای تعداد زیادی از عکس های یک نفر کامنت بگذارید یا در عکس های آنها تگ شده باشید، این سیگنال را به اینستاگرام میدهد که احتمالا آنها جزء دسته ی «دوستان و آشنایان» قرار دارند.

Thomas Dimson، یک مهندس نرم افزار در اینستاگرام، اینکه چگونه اینستاگرام میتواند بر اساس نحوه ی استفاده از برنامه به طور تئوری تشخیص دهد که به چه کسی بیشتر اهمیت میدهید را به اشتراک گذاشت:

  • افرادی که محتوای آنها را لایک میکنید (احتمالا شامل استوری ها و لایوها (live))
  • افرادی که به آنها دایرکت میدهید
  • افرادی که جستجو میکنید
  • افرادی که در واقعیت میشناسید

این به شما نشان میدهد که رفتار شما در اینستاگرام، چگونه روی محتوایی که در این برنامه میبینید تاثیر دارد. برای مثال، تا حالا متوجه شده اید که بعد از اینکه به تازگی کسی را فالو میکنید، بسیاری از محتوای آنها را در فید خود میبینید؟ اما اگر آنها را لایک نکنید یا کامنت نگذارید، این سیگنال را به اینستاگرام میدهید که دیگر آنچنان علاقه ای به آن ندارید.

به همین دلیل، حضور مداوم در اینستاگرام بسیار مهم است – چه از طریق پست یا چه از طریق استوری گذاشتن. این کار به engagement شما و دیده شدن پست های شما توسط الگوریتم کمک میکند و باعث میشود در ذهن فالوورهای خود بمانید.

نکته 1: وقت بیشتری را برای پست گذاشتن مداوم در اینستاگرام صرف کنید

وقتی که به صورت مداوم محتواهای خوب پست میکنید، نه تنها engagement خود را افزایش میدهید بلکه این سیگنال را به اینستاگرام میدهید که یک حساب با کیفیت هستید. هرچه بیشتر و به طور مداوم پست بگذارید، احتمال بیشتری وجود دارد که مخاطبان شما محتوای شما را ببینند و با آن تعامل کنند.

در مورد اینکه باید چند وقت یک بار پست بگذارید، ریتم ایده آل شما برای پست گذاشتن به اهداف شما و اهداف شغلی شما و میزان زمانی که میتوانید به بازاریابی اینستاگرام خود اختصاص دهید، بستگی دارد.

کارشناس شبکه های اجتماعی، Neil Patel توضیح میدهد :«اگر عادت داشته باشد که چندین بار در روز پست بگذارید و سپس فقط به چند بار در هفته آن را کاهش دهید، شروع به از دست دادن فالوورها و engagement میکنید. این یعنی بهترین ریتم پست گذاشتن برای اینستاگرام، ریتمی است که میتوانید برای بقیه ی زندگی خود حفظ کنید

بنابراین مهم است که به یک برنامه برای پست گذاشتن مقید باشید به طوریکه نه تنها بتوانید آن را حفظ کنید، بلکه متناسب با روند کاری شما باشد. بنابراین هرگز به خاطر آن، کیفیت و پست گذاشتن خود را کم نمیکنید.

برندهای بزرگ مانند GoToSkincare به لطف یک تیم اختصاصی رسانه ای، طراحان گرافیک و محتواهای زیاد با کیفیت تولید شده توط کاربرها، میتوانند به دو یا حتی سه بار پست گذاشتن در روز ادامه دهند.

اما این باعث ناامیدیتان نشود. یک الگوی هموار از محتوای مداوم بی نتیجه نخواهد بود، حتی اگر تصمیم بگیرید که سه روز یک بار پست بگذارید.

برای اینکه مداوم پست بگذارید، لازم است با نحوه ی برنامه ریزی پست های اینستاگرام خود آشنا شوید.

نکته 2#: از ویژگی های اینستاگرام مانند اعلان ها و مدیر صفحه فیسبوک استفاده کنید.

با کامنت ها مثل یک مکالمه برخورد کنید. مطمئن شوید همیشه به کامنت ها جواب میدهید و با آنها تعامل برقرار میکنید تا به الگوریتم نشان دهید که با فالوورهای خود «رابطه» دارید. اگر کامنتی به جواب احتیاج ندارد، با یک قلب به آنها عشق نشان دهید!

میدانیم که پیگیری همه ی کامنت های اینستاگرامتان سخت است. به راحتی ممکن است کامنتی را جا بیاندازید، مخصوصا وقتی که کسی برای پست های قدیمی تر کامنت میگذارد.

اینستاگرام همواره ویژگی های جیدی ارائه میدهد که ارتباط برقرار کردن با مخاطبانتان را ساده تر میکند.

یک راه بسیار خوب برای اینکه از همه ی کامنت ها با خبر باشید، ایجاد اعلان های متمرکز تر در تنظیمات اینستاگرام خود است.

فقط کافی است به تنظیمات حساب خود بروید، در بخش “notifications” برای همه ی موارد بجز کامنت ها، ‘off’ را انتخاب کنید.

حالا نظرات اینستاگرام شما گم نمیشوند. بنابراین همیشه میتوانید مطمئن شوید که به سرعت به مخاطبان خود پاسخ میدهید.

به علاوه: بالاخره میتوانید به دایرکت های خود از دسکتاپ جواب دهید!

با صندوق ورودی یکپارچه ی فیسبوک، میتوانید به پیام های فیسبوک مسنجر و اینستاگرام خود پاسخ دهید!

با دسترسی به این ویژگی جدید، وقتی صندوق ورودی صفحه فیسبوک خود را باز میکنید، گزینه ای هم برای «مسنجر» و هم برای «دایرکت ایسنتاگرام» میبینید.

دریافت دایرکت های زیاد در اینستاگرام و فیسبوک نشانه ی بسیار خوبی از این است که مخاطبان شما با برند شما و محتوایی که پست میکنید، برخورد و تعامل میکنند.

اما تقسیم توجه­ خود بین اینستاگرام و فیسبوک (و همچنین بقیه ی پلتفرم های پیام رسانی) میتواند زمان بر و مدیریت آن سخت باشد. اما حالا میتوانید در یک مکان واحد به سرعت به نظرات و سوالات پاسخ دهید.

مطمئنا این کار باعث افزایش سرعت کار شما، تسهیل ارتباط با مخاطبان خود و در نهایت باعث تعامل یا engagement بیشتر میشود.

#3: فاکتورهای الگوریتم اینستاگرام در تایم­لاین ها

نه تنها الگوریتم به میزان engagement پست شما بلکه به زمانی که پست آپلود شده هم توجه میکند.

الگوریتم اینستاگرام به جای اینکه فقط به محتوا یا engagement پست توجه کند، به زمان پست شما نیز اهمیت میدهد. زیرا همیشه میخواهد جدیدترین و جالب ترین پست ها را به شما نشان دهد. این اتفاق در تعطیلات سال گذشته افتاد که با وجود گذشتن از سال نو، پست های کریسمس را میدیدند.

با پیدا کردن بهترین زمان مخصوص خود برای پست گذاشتن در اینستاگرام، میتوانید الگوریتم را هک کرده تا میزان reach خود را افزایش داده و لایک و فالوور بیشتری کسب کنید.

اگر زمانی پست بگذارید که همه ی فالوورهای شما آنلاین هستند، شانس بهتری برای گرفتن لایک های بیشتر دارید.

نکته 4#: بدانید که مخاطبان شما در چه زمانی بیشتر فعال هستند

با استفاده از Insights اینستاگرام، میتوانید از معیارهای Activity استفاده کنید تا از اوقاتی که مخاطبان شما بیشتر آنلاین هستند باخبر شوید.

اما این نقطه های اوج ممکن است در طول هفته متفاوت باشد – به عنوان مثال در آخر هفته ها مخاطبان شما ممکن است از اواسط صبح فعال باشند، در حالی که در طول هفته ممکن است در مسافرت یا در زمان استراحت بعد از کار آنلاین باشند.

Later 12 میلیون پست اینستاگرام را تجزیه و تحلیل کرد و پی برد بهترین زمان برای پست گذاشتن در اینستاگرام بین ساعت 9 تا 11 صبح به وقت شرق است.

اما هر برند، کسب و کار و مخاطب مدنظر شما ممکن است متفاوت رفتار کند. بنابراین ارزش دارد که وقت خود را برای پیدا کردن وقت های مناسب پست گذاشتن صرف کنید.

در حالی که این 3 موردِ برتر هستند، الگوریتم اینستاگرام از بسیاری از فاکتورهای دیگر برای تعیین اینکه چه چیزی را به کاربران نشان دهد استفاده میکند:

#4: الگوریتم اینستاگرام از ریتم استفاده ی شما برای مرتب کردن پست های شما استفاده میکند

چند وقت یکبار برنامه ی اینستاگرام را باز میکنید؟ اگر همیشه در حال چرخیدن در اینستاگرام باشید، از آنجایی که اینستاگرام سعی میکند «بهترین پست ها را بعد از آخرین بازدید شما» به شما نشان دهد، فید شما بیشتر به ترتیب زمان میشود.

اگر خیلی کم به اینستاگرام سر میزنید، فید شما بجای ترتیب بر اساس زمان، بیشتر بر اساس چیزی که اینستاگرام فکر میکند دوست دارید مرتب میشود.

 

#5: الگوریتم اینستاگرام حساب فالووینگ های شما را دارد

چند نفر را در اینستاگرام فالو میکنید؟ اگر تعداد زیادی فالو میکنید، اینستاگرام گزینه های بیشتری برای انتخاب دارد. بنابراین شما احتمالا همه ی پست های هر حساب را نمیبینید.

 

#6: الگوریتم اینستاگرام میزان استفاده ی شما از برنامه را حساب میکند

اگر زمان زیادی را در اینستاگرام میگذرانید، پست های بیشتری را مشاهده میکنید زیرا اینستاگرام «کاتالوگش را عمیق تر می جوید.»

اما اگردر روز فقط چند دقیقه در برنامه میگذرانید، الگوریتم فقط موارد برگزیده ی روز را به شما نشان میدهد.

 

حقایق مهم بیشتر درباره ی الگوریتم اینستاگرام

آماده اید تا حقیقت را از خیال جدا کنید؟

در چند مجموعه استوری از حساب @creator، اینستاگرام به سوالات معمول درخصوص الگوریتم پاسخ داد.

#1: با عکس ها و ویدیوها به یک شکل رفتار میشود

اینستاگرام در سوال/ جواب اخیر خود، شایعه ی بزرگی را کنار زد و تایید کرد که الگوریتم درباره ی محتوای تصویری و ویدیویی، جهت گیری و تعصبی ندارد.

در اصل، الگوریتم اینستاگرام نوع مطالبی که کاربر با آنها بیشتر تعامل میکند را در اولویت قرار میدهد – بنابراین اگر کسی وقت بیشتری را صرف دیدن ویدیوها میکند، احتمال اینکه محتوای ویدیویی بیشتری را در فید خود مشاهده کند، وجود دارد.

این نکته برای برند ها جالب توجه است، زیرا محتوای ویدیویی به دلیل فرمت طولانی آن، بینندگان به طور خودکار بیشتر به آن نگاه میکنند.

همچنین سهم ویدیوها 4 برابر بیشتر از عکس ها در صفحه ی اکسپلور اینستاگرام است که وقتی بحث جذب engagement بیشتر میشود، این یک مزیت بزرگ به حساب می آید.

نکته: این مطلب را با محتوای ویدیویی بیشتر در فید خود آزمایش کند تا ببینید در سال 2020 چگونه روی میزان engagement شما تاثیر میگذارد.

برای شروع به راهنمای کامل ویدیوی اینستاگرام سر بزنید.

 

#2: تعامل های جعلی حساب نمیشوند

به لطف الگوریتم یادگیری ماشین اینستاگرام، تعامل های جعلی (مثل استفاده از ربات ها یا مافیای کامنت) احتمالا همیشه شناسایی و به همین ترتیب رتبه بندی میشوند.

اینستاگرام در استوری های سوال/جواب اخیر خود اظهار کرد که بهترین راه برای ایجاد engagement پایدار، داشتن اعتبار و شفافیت در این پلتفرم است.

به طور کوتاه؟ هرچقدر طرح شما استادانه باشد، تلاش برای تقلب در سیستم جواب نمیدهد.

 

#3: کامنت ها با هر طولی، engagement به حساب می آیند

یکی از دور و درازترین افسانه ها در مورد الگوریتم اینستاگرام این است که کامنت های به طول کمتر از 3 کلمه را نمیشمارد.

واقعیت این است که همه ی کامنت ها در نظر گرفته میشوند، حتی اگر فقط یک یا دو ایموجی باشند.

کامنت ها شاخص engagement مهمی برای الگوریتم اینستاگرام هستند. بنابراین، ایده ی خوبی است که مرتب به کامنت ها پاسخ دهید.

این کار نه تنها مکالمه های پست شما را فعال نگه میدارد، بلکه به مخاطب های شما نشان میدهد که به آنها گوش میدهید – که برای تعامل های آینده بسیار خوب است.

#4: با همه ی انواع حساب ها (شخصی/بیزنسی/کریتور) بطور یکسان رفتار میشود

میخواهید حساب خود را به پروفایل بیزنسی تغییر دهید اما نگرانید که این کار روی engagement شما تاثیر میگذارد؟

نگران نباشید! اینستاگرام تایید کرد که الگوریتم، با همه ی انواع حساب ها بطور یکسان رفتار میکند.

در واقع، همه ی اینها به فرد کاربر بستگی دارد. اگر آنها به طور منظم با محتوای شما تعامل برقرار کنند، احتمال دارد محتوای شما در فید آنها رتبه ی بالاتری داشته باشد.

#5: نیم ساعت اول رتبه بندی شما را مشخص نمیکند

«نیم ساعت اول بعد از پست گذاشتن، مهم ترین زمان برای engagement در اینستاگرام است.»

این یک شایعه ی بزرگ در سال های اخیر بود که اینستاگرام به آن پایان داد.

درست است! الگوریتم پست ها را فقط بخاطر اینکه در نیم ساعت اول engagement بیشتری گرفته اند، اولویت بندی نمیکند.

الگوریتم مطالب شما را در اختیار کاربرانی که مرتبا با محتوای شما تعامل برقرار میکنند، قرار میدهد که یعنی حتی بعد از نیم ساعت اول پست شدن هم میتوانند جذب آن شوند.

اما همچنان ایده ی خوب این است که پست های خود را وقتی که مخاطبانتان بیشترین تعامل را داشته اند به اشتراک بگذارید.

برنامه ریزی پست های اینستاگرام خود برای زمان های بهینه، راه خوبی برای رسیدن به مخاطبان خود در مواقعی که آنها به احتمال زیاد کامنت میگذارند یا لایک میکنند است – بجای زمانی که نیمه خواب هستند یا روی کارشان تمرکز دارند.

دانستن اینکه مخاطبان شما چه زمانی بیشترین فعالیت را دارند، دشوار است و این اغلب مربوط به مشخصات فردی برند، موقعیت مکانی و حوزه ی تخصصی برند میشود.

 

الگوریتم اینستاگرام برای استوری ها چگونه کار میکند

به طور معمول، استوری های اینستاگرام که به ابتدای ردیف در صفحه اصلی شما نزدیک هستند، از حساب هایی هستند که بیشترین تعامل را با آنها چه از طریق پست یا چه از طریق استوری دارید.

پس تعجبی ندارد که بالاترین استوری های فید اینستاگرام Later، @taylor.loren و @cameronu هستند – هردو از تیم بازاریابی ما و پروفایل هایی هستند که با آنها «رابطه» برقرار کرده ایم چون همدیگر را فالو و پست های همدیگر را لایک میکنیم و با هم تعامل داریم.

الگوریتم استوری های اینستاگرام هم تمرکز زیادی روی تایم­لاین ها دارد تا مطمئن شود همیشه جدیدترین استوری ها را از حساب های مورد علاقه­تان به شما نشان دهد. به همین دلیل است که حساب هایی که بطور منظم پست میگذارند، اگر با آنها تعامل داشته باشید، همیشه در بالای فید شما ظاهر میشوند.

همانطور که میبینید، الگوریتم اینستاگرام میداند که من دوست دارم جدیدترین پست ها و استوری های اینفلوئنسرهای مورد علاقه ی اینستاگرامم را ببینم (حتی اگر همه ی پست های آن روزشان را نگاه کرده باشم!).

 

چند نکته برای اینکه استوری های اینستاگرام شما در بالای فید فالوورهای شما ظاهر میشود، در اینجا قرار دارد:

نکته 1#: وقت بیشتری برای بطور منظم استوری گذاشتن صرف کنید

از آنجا که الگوریتم اینستاگرام همچنان به تغییر و تاثیرگذاری روی engagement کاربران ادامه میدهد، جای تعجب نیست که اکثر کاربران بیشتر وقت خود را به جای فید، صرف استوری های اینستاگرام کنند.

با گذاشتن استوری های بیشتر، شانس بهتری برای ظاهر شدن در بالای فید استوری های فالوورهایتان دارید و همچنین شانس چندباره ای به شما برای دیده شدن میدهد.

به علاوه، این کار به الگوریتم نشان میدهد که شما به طور مداوم محتوای با کیفیتی که مخاطبانتان دوست دارند، پست میکنید.

                      

الگوریتم اینستاگرام در IGTV چگونه کار میکند

در حالی که IGTV هنوز هم نسبتا جدید است، ما هنوز داریم یاد میگیریم که این الگوریتم چگونه کار میکند اما میتوانیم انتظار داشته باشیم که مبتنی بر همان معیار های پست ها باشد.

اینستاگرام بر اساس علایق و افرادی که دنبال میکنید، فیلم ها را برای شما تنظیم میکند. همچنین میتوانید فیلم های پرطرفدار را در کانال “popular” تماشا کنید. درست مثل آنچه میتوانید با استوری های اینستاگرام خود انجام دهید، میتوانید فیلم های IGTV را نیز از طریق دایرکت با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

در حال حاضر سه دسته IGTV وجود دارد: For You، Following و Popular.

  • “For You” یا مناسب شما، مجموعه ای از ویدیوهایی است که اینستاگرام فکر میکند شما دوست دارید که شامل ویدیوهایی از افرادی که فالو کرده اید و یادگیری ماشین خود اینستاگرام میشود.
  • “Following” مجموعه ای از ویدیوهایی از همه ی افرادی که فالو کرده اید است. جای خوبی است که اشاره کنیم اگر کسی در IGTV شما را فالو کند، حساب معمولی اینستاگرام شما را نیز فالو میکند.
  • “Popular” شامل همه ی ویدیوهای ترند شده ی IGTV میشود که به احتمال زیاد بر اساس محبوبیت رتبه بندی شده اند.

 

بنابراین چگونه مطمئن میشوید که ویدیوهای IGTV شما شانس بهتری برای دیده شدن توسط مخاطبان جدید (یا حال حاضر) دارند؟

نکته 1#: از پیش­ نمایش IGTV در پست های برای سرعت بخشیدن به engagement استفاده کنید

پیش از این، ویدیوهای IGTV فقط در کانال IGTV شما قرار داشت که باعث میشد بدست آوردن ویو و engagement سخت باشد.

برای گرفتن ویو برای ویدیوها مجبور بودید از کپشن پست های معمولی استفاده کنید یا لینک ویدیو را در استوری خود قرار دهید و فالوورهای خود را به IGTV هدایت کنید.

در تلاشی برای حل این مشکل (و نگه داشتن IGTV) اینستاگرام گزینه ی به اشتراک گذاشتن پیش نمایش یک دقیقه ای از ویدیوی IGTV در فید خود را معرفی کرد.

این یعنی ویدیوهای IGTV شما در پروفایل اینستاگرام شما نیز با یک آیکون کوچک در گوشه سمت راست وجود خواهد داشت.

حالا اگر آن پیش نمایش در فید شما engagement زیادی بگیرد، نه تنها بیننده ها را به IGTV شما هدایت میکند، بلکه به الگوریتم اینستاگرام نشان میدهد که شما ویدیوهای باکیفیت در IGTV برای مخاطبان خود درست میکنید که حتی دیگران هم ممکن است دوست داشته باشند!

 

الگوریتم اینستاگرام در صفحه ی اکسپلور چگونه کار میکند

صفحه ی اکسپلور اینستاگرام طبق الگوریتم خودش کار میکند و اینستاگرام سعی کرده که این صفحه را برای هر کاربر، شخصی سازی کند.

در کل، صفحه ی اکسپلور و فید تقریبا شبیه به هم هستند؛ هر دو بر اساس تعامل هایی که داشته اید، محتواهایی را نشان میدهند که اینستاگرام فکر میکند ممکن است دوست داشته باشید.

وقتی به صفحه ی اکسپلور اینستاگرام خود میروید، کاملا با چیزی که به بهترین دوستتان نشان داده میشود متفاوت خواهد بود. چون این برنامه به طور خاص برای شما طراحی شده تا بر اساس چیزی که قبلا دوست داشته اید، به شما کمک کند مطالب جدیدی را که از آن لذت خواهید برد، پیدا کنید.

اوایل امسال، اینستاگرام کانال های موضوعی را در اکسپلور با هدف ایجاد راه جدید برای کاربران برای پیدا کردن مطالب پیرامون علایق خاص خود ارائه داد.

الگوریتم اینستاگرام مدام در حال یادگیری رفتارهای شما در این برنامه است؛ مثل اینکه چه حساب هایی را فالو میکنید، چه پست هایی را لایک و برایشان کامنت میگذارید و چه استوری ها و IGTVهایی دوست دارید ببینید.

بالای صفحه ی اکسپلور، کانال “For You” به چشم میخورد (که ترکیبی از پست های متناسب با علاقه­تان است)، سپس کانالهایی با موضوعاتی که ممکن است دوست داشته باشید، مانند هنر، ورزش، زیبایی یا مد میبینید.

صفحه ی اکسپلور شخصی من با ویدیوی IGTV “get ready with me” (وسواس فکری جدید من)، غذای سالم (من در اینستاگرام همیشه دنبال دستور پخت های جدید میگردم) و پست های مربوط به زیبایی و مد پُر شده است – به نظر خوب می آید. همچنین شامل چندتا استوری از کاربرهایی که بر اساس محتوایی که پست میکنند، الگوریتم اینستاگرام فکر میکند من دوست دارم.

خوشبختانه، فرستادن پست های خود به صفحه ی اکسپلور، آپولو هوا کردن نیست!

با بهینه سازی استراتژِی بازاریابی اینستاگرامی خود و الگوریتم پسند کردن پست های خود با رعایت نکته هایی که در بالا اشاره شد، بطور مداوم در صفحه ی اکسپلور قرار میگیرید – بخصوص اگر از هشتگ استفاده میکنید!

صفحه ی نتایج هشتگ ها هم از قوانین الگوریتم اینستاگرام که اشاره شد، پیروی میکند. اگر تا بحال هشتگی را در اینستاگرام جستجو کرده باشید، متوجه شبکه ی “top posts” یا برترین پست ها که در بالای صفحه ی نتایج ظاهر میشود، خواهید شد.

مشابه صفحه ی اکسپلور، این پست ها بر اساس چندین فاکتور که در این پست لیست شدند، انتخاب میشوند؛ شامل engagement (پست مدنظر چه تعداد لایک و کامنت دریافت کرده)، محبوبیت و عمومیت هشتگ و پست شما در چه مدت زمانی engagementها را دریافت کرده است میشود. صفحه ی نتایج هشتگ ها برای همه ی کاربرانی که هشتگ خاصی را جستجو کنند، یکسان نمایش داده میشود. در حالی که صفحه اکسپلور متناسب با علایق شخصی شما تنظیم شده است.

نکته: اگر برندی هستنید که میخواهید در صفحه اکسپلور اینستاگرام قرار بگیرید، بسیار مهم است که روی موضوعات خاص خود تمرکز کنید و با استفاده از هشتگ ها، پست های خود را طبقه بندی کنید.

 

6 نکته ی بیشتر برای غلبه بر الگوریتم اینستاگرام

دانستن دقیق نحوه ی کار این الگوریتم برای هر کسی که به دنبال رشد فالووینگ و ساخت یک برند قوی در اینستاگرام است، یک مزیت بزرگ است.

با در نظر داشتن این نکته، در اینجا 6 نکته ی اضافی برای بدست آوردن مزیت با الگوریتم اینستاگرام در سال 2020 آورده شده است:

#1: با استیکرهای استوری اینستاگرام، افراد را به تعامل بیشتر ترغیب کنید

استیکرهای استوری اینستاگرام راه بسیار خوبی برای ترغیب مخاطبان به تعامل داشتن است. استوری شما هرچی تعامل بیشتری دریافت کند، توسط الگوریتم بیشتر بالا میرود.

استیکرهای زیادی وجود دارند ولی بهترین های آنها برای داشتن تعامل، poll، emoji slider و question sticker هستند.

Poll و emoji slider راه سریع و راحتی برای گرفتن engagement است و میتواند برای هر برند یا کسب و کاری مناسب باشد.

ممکن است شرکت کردن در question stickers مثل دوتای قبلی سریع نباشد ولی میتواند در جمع آوری تعامل واقعی با مخاطبان شما خوب باشند، که برای الگوریتم اینستاگرام بسیار ارزشمند است.

#2: با کپشن های جذاب، مکالمه ایجاد کنید

اینستاگرام تایید کرده است که لایک ها و کامنت ها در مورد رتبه بندی فید بسیار مهم هستند – بنابراین ایده ی خوبی است که هرچقدر میتوانید برای پست خود بدست آورید.

یکی از بهترین راه ها برای این کار، نوشتن کپشن های خوب که engagement بدست می آورد است.

همانطور که کارآفرین الیز دراما در کارگاه نحوه نوشتن کپشن جذاب اشاره میکند، دعوت کردن به یک عمل در کپشن میتواند در مورد تعامل گرفتن خیلی موثر باشد.

این کار میتواند به این سادگی باشد که از فالوورهایتان بخواهید افکار یا احساسات خود را به اشتراک بگذارند، اگر مواقفند، دوبار ضربه بزنند یا یک دوست را در کامنت ها تگ کنند.

#3: محتوای اینستاگرام خود را برای دریافت بیشترین engagement در چند جا تبلیغ کنید.

اگر بدنبال راه سریع و راحت برای گرفتن engagement میگردید، چند جا تبلیغ کردن محتوای اینستاگرام خود راه بسیار خوبی برای شروع است. همانطور که اینستاگرام رشد کرده، راه های به اشتراک گذاری محتوا هم بیشتر شده: فید، استوری و جدیدا IGTV.

به لطف این کانال های مختلف، میتوانید از آنها به صورت استراتژیک برای رساندن محتوای جدیدتان به دست ممخاطب های مختلف استفاده کنید.

این کار میتواند به سادگی به اشتراک گذاشتن یک پیش نمایش جذاب از یک IGTV در فید خود یا حتی اضافه کردن پست فید به استوری به همران یک گیف “tap here” باشد.

#4 هشتگ های خود را بهینه کنید تا به اجتماع های مرتبط دست پیدا کنید

اضافه کردن هشتگ به پست های خود، یکی از موثرترین راه ها برای رساندن محتوای خود به دست افراد بیشتر در اینستاگرام است و این برای الگوریتم اینستاگرام یعنی «بازدید» بیشتر.

با یک استراتژی هشتگ، فقط به افراد بیشتر نمی رسید، به افرادی میرسید که مرتبط با کسب و کار شما هستند و به احتمال زیاد با محتوای شما تعامل برقرار میکنند.

یکی از بهترین راه ها برای الهام گرفتن برای هشتگ های ارزشمند این است که ببینید برندهای موفق در حوزه ی شما چکار میکنند.

به برندهایی با محتوا، محصول یا جامعه هدف مشابه نگاه کنید و با دقت، استراتژی محتوای آنها را ارزیابی کنید.

بخصوص به پست هایی که بهترین عملکرد را داشته اند دقت کنید و هشتگ هایی که برای برند شما قابل استفاده هستند، برای پست های آینده، هایلایت کنید.

#5: از دایرکت های خود غافل نشوید

مشابه کامنت ها و لایک ها، پیامهای دایرکت شاخص مهمی برای engagement برای الگوریتم اینستاگرام هستند.

شاید متوجه شده باشید که اکانت هایی که بیشتر به آنها دایرکت میدهید در جلوی فید استوری های شما قرار میگیرند – الگوریتم اینستاگرام بهترین تلاشش را میکند تا محتواهایی که فکر میکند دوست دارید، ببینید.

یکی از راه های استفاده از دایرکت به نفع خودتان این است که بطور مرتب با سوال یا بازخوردشان، مخاطب را به دایرکت خود دعوت کنید – یا با ارسال مرتب quick emoji reaction یا واکنش سریع با ایموجی به استوری های مربوطه در اینستاگرام.

 #6: با استفاده از آنالیز اینستاگرام ببینید چه چیزی کار میکند (و چه چیزی نمیکند)

حالا که فهمیدید الگوریتم اینستاگرام چگونه کار میکند، وقت آن است با ترکیب کردن برخی از نکات ما، استراتژی خود را ارتقا دهید و نحوه ی عملکرد محتوای خود را در اینستاگرام ردیابی و نظارت کنید!

استفاده از استراتژی اینستاگرام خود با درک بهتر از چیزهایی که کار میکنند (و چیزهایی که نمیکنند)، به شما کمک میکند تا با یک برنامه ی بازاریابی دقیق تنظیم شده، در دراز مدت در وقت و تلاش خود صرفه جویی کنید.

اما بررسی آنالیز اینستاگرام خود فقط به معنی این نیست که بدانید کدام تصویر، ویدیو یا استوری عملکرد بهتری داشته. در حقیقت فهمیدن عملکرد محتوای خود – با ردیابی معیارهای کلیدی در طول زمان – کلید این است که بدانید اوضاع شما در برابر الگوریتم چگونه است.

Insights اینستاگرام، ابزار آنالیز درون برنامه، درباره ی عملکرد پست ها، استوری ها و IGTV معیارهای خوبی به شما میدهد. فقط کافیست سه خطی که در گوشه سمت راست بالای صفحه پروفایل شما قرار دارد ضربه بزنید و Insights را انتخاب کنید:

از اینجا، میتوانید به نوار Content یا محتوای خود بروید. برای دیدن نحوه عملکرد هر پست و استوری خود، باید یک پست را انتخاب کنید تا در مورد معیارهایی مانند لایک، کامنت، impressions یا  reach اطلاعات بیشتری کسب کنید:

محتوای اینستاگرام خود را بهینه کنید و با مقایسه ی اینکه کدام نوع پست یا عکس بهترین عملکرد را داشته و استفاده از اینها در استراتژی اینستاگرام خود، engagement خود را رشد بدهید.

 

در سال 2020 از هر تکنیکی که برای تمرکز بر ارتقای رتبه بندی الگوریتم خود استفاده میکنید، مهم ترین چیز در قلب استراتژی شما این است که با مخاطب خود تعامل داشته باشید.

ایجاد یک رابطه ی واقعی با طرفداران خود، قدرتمندترین راه برای «هک» کردن الگوریتم است و مهم تر از همه، برای برند شما نیز شگفتی خواهد بود.