چگونه اینفلوئنسر اینستاگرام شویم ؟؟
انسان ها وقتی به دنیا می آیند نیازهای مختلفی در درونشان دارند. یکی از این نیازها، حس احترام و دیده شدن توسط دیگران است. همه ما به نحوی این حس را در زندگی مان تجربه می کنیم. برخی هایمان دوست داریم بازیگر شویم، عده ای دوست داریم دانشمند و محقق شویم و برخی هایمان نیز به دنبال اینفلوئنسر شدن در شبکه های اجتماعی هستیم. همه این ها از یک ویژگی و نیاز مشترک یعنی نیاز به احترام و دیده شدن نشئت می گیرد. اینستاگرام یکی از شبکه های اجتماعی محبوبی است که اینفلوئنسر شدن در آن کار ساده ای نیست. دیگر، آن روزها که می توانستید به کمک چند تصویر ساده فالوور جدید جمع کنید گذشته است. حالا اینفلوئنسر شدن در اینستاگرام راز و رمزهای خاص خودش را دارد. به همین خاطر تصمیم گرفتیم در این مقاله راجع به همین موضوع حرف بزنیم و ببینیم چگونه می توانیم در این شبکه اجتماعی محبوب به یک فرد تاثیرگذار تبدیل شویم. پس همراهمان باشید.
چگونه در سال جدید به اینفلوئنسر اینستاگرام تبدیل شویم؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید این روزها دیگر مجبور نیستید هزاران یا حتی میلیون ها فالوور داشته باشید تا به عنوان یک اینفلوئنسر شناخته شوید. حالا برندهای زیادی هستند که به عنوان میکرواینفلوئنسر شناخته می شوند و با همین تعداد اندک فالوور نیز می توانند کارشان را راه بیندازند. این را گفتم تا بدانید گاهی از اوقات سنگ بزرگ علامت نزدن است. شما به عنوان یک برند شخصی یا تجاری می توانید کارتان را با فالوورهای کمتر هم آغاز کنید. کافیست به نکاتی که در ادامه می گویم توجه کنید و ازشان در اینفلوئنسر مارکتینگ کمک بگیرید.
نکته اول: حوزه کاری تان را شناسایی کنید
بیایید این موضوع را با یک مثال ساده مرور کنیم. فرض کنید در حال بررسی صفحه اکسپلورر اینستاگرام هستید و به یک تصویر سفری زیبا می رسید. از آنجایی که همیشه عاشق مسافرت کردن و تصاویر الهام بخش بوده اید، سری به پروفایلی که آن تصویر را ارسال کرده می زنید. با نهایت تعجب می بینید که این صفحه فقط یک پست مسافرتی دارد و باقی پست هایش به محتواهای نامرتبط پرداخته است. خوب در این شرایط چه می کنید؟ با غرو لند صفحه را می بندید و به سراغ صفحه دیگری که نیازتان را پاسخ دهد می روید. همین روند درباره مخاطبان شما هم صدق می کند. اگر شما محتوای مرتبط با حوزه کاری تان را منتشر نکنید چیزی که عایدتان می شود یک سری فالوور بیکار و غیر تعاملی است. البته موضوع دیگری که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که همیشه نمی توان درباره یک موضوع مطلب فرستاد. بله. درک تان می کنم. اما نکته مهم این است که به حوزه کاریتان پایبند باشید. وقتی می خواهید در این باره تصمیم گیری کنید سوالاتی که در ادامه برایتان می گذارم را از خودتان بپرسید:
- من به چه چیزی بیشتر علاقه دارم؟
- من در چه حوزه ای دانش کافی دارم؟
- من در چه حوزه ای می توانم یک سال محتوای جذاب تولید کنم و خودم هم از آن زده نشوم؟
به کمک همین سوالات ساده حوزه کاری تان را مشخص می کنید. حالا که حوزه کاری را مشخص کردید باید سه الی چهار موضوع اصلی برای خودتان تعیین کنید و درباره آن ها مطلب بنویسید.
نکته دوم: رهروی ثابت قدمی باشید
حتما شما هم این ضرب المثل معروف را شنیده اید که می گوید« رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود.» همین قانون در اینستاگرام هم صدق می کند. چند سال قبل شما می توانستید نامنظم کار کنید و در عین حال پیچ اینستاگرامی تان را رشد دهید اما حالا دیگر چنین روندی به دردتان نمی خورد. اگر می خواهید در اینستاگرام به یک اینفلوئنسر موفق تبدیل شوید باید ثابت قدم باشید. یک برنامه زمانی برای خودتان تعیین کنید و بر روی آن، روزهایی که می خواهید مطلب ارسال کنید را علامت بزنید. به جز مطالبی که در فیدتان منتشر می کنید توصیه می کنم هر روز یک استوری جذاب هم بفرستید. این روزها استوری های اینستاگرامی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار شده اند و خیلی ها زمانشان را صرف تماشای این مطالب می کنند.
نکته سوم: کپشن هایی بنویسید که برای مخاطب معنادار باشد
چند وقت پیش مطالعه ای از طرف سایت later منتشر شد که نشان می داد از سال 2016 به بعد، متوسط طول کپشن دو برابر شده است. خوب نباید از شنیدن این خبر شوکه شوید. کاربران از اینفلوئنسرها یی که دنبال می کنند مطالب طولانی تر و به درد بخوردتری می خواهند. شما نمی توانید ادعای اینفلوئنسر بودن داشته باشید و فقط یک عکس و یک کپشن کوتاه در همه پست هایتان بنویسید. کپشن ها یکی از فرصت های جذابی است که به ایجاد مکالمه بین کاربران و برانگیختن تعاملاتشان کمک می کند. شما می توانید از این بخش برای ارزش آفرینی استفاده کنید. فرض کنید اینفلوئنسر حوزه غذا هستید. حالا می خواهید با مخاطبان تان یک رابطه دو طرفه ایجاد کنید. برای اینکار یک پست درباره 5 غذای مقوی که باید در رژیم غذایی استفاده شود می نویسید و بر اساس آن کپشن می زنید. این کپشن هر چقدر جذاب تر و گیراتر باشد بهتر است. به خاطر داشته باشید که خط اول کپشن شما باید چشم نواز باشد تا بتواند کاربر را تا انتها درگیر خودش کند.
این محتوا رو از دست نده : راهنمای اجرا کامل اینفلوئنسر مارکتینگ در سال 2020
وقتی می خواهید کپشن تان را به پایان برسانید از یک call to action استفاده کنید. call to action یا همان فراخوان کاربر به انجام یک اقدام مناسب، بهتان کمک می کند کاربر را درگیر کنید و او را به فعالیت وا دارید. به عنوان مثال از مخاطب بخواهید نظرش را درباره موضوع بگوید، پست تان را به اشتراک بگذارد یا سوالاتی که ذهنش را مشغول کرده بپرسد.
به عنوان مثال پست علی فرزان رو توی اینستاگرام ببینید که در آخر کپشنش call to action یا همون دعوت به انجام یک کاری رو گذاشته
نکته چهارم: بر روی ایجاد یک جامعه قدرتمند تمرکز کنید
با اینکه خیلی ها از تعداد فالوورها به عنوان متر و معیار موفق بودن اینفلوئنسرها استفاده می کنند اما نرخ تعامل و کیفیت جامعه ای که تشکیل شده است از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود. بین تمرکز به کمیت و کیفیت تعادل برقرار کنید . همیشه که نمی توانید به تعداد فالورهایتان بنازید! گاهی از اوقات افرادی که فالوورهای زیادی دارند نمی توانند رابطه خوبی با آن ها برقرار کنند.
اگر جامعه با کیفیت داشته باشید اعضای آن بهتان اعتماد می کنند، از توصیه های شما بهره می برند و حاضرند بابت محصولی که معرفی می کنید پول بدهند. اصلا مهم نیست در مسیر اینفلوئنسر شدن در چه مرحله ای هستید، توسعه یک جامعه با کیفیت باید اصلی ترین و مهم ترین دغدغه تان باشد. برای ساخت این نوع جامعه دو ترفند ارزشمند برایتان دارم که اگر از آن ها کمک بگیرید حتما موفق می شوید:
با مخاطبان تان صحبت کنید:
وقتی مطلبی در اینستاگرام پست می کنید مخاطب را به حال خود رها نکنید. بعد از حداقل 30 دقیقه به سراغش بروید و به کامنت هایش پاسخ دهید. هر از چندگاهی اینکار را بکنید تا مطمئن شوید مخاطب، شما را کنار خود احساس می کند. یکی از مثال های جذابی که در این حوزه می توانم بزنم صدف بیوتی است. اگر با اینفلوئنسرهای حوزه زیبایی آشنا باشید حتما اسم صدف بیوتی هم به گوشتان خورده است. یکی از دلایل محبوبیت صدف، ارتباط خوب، صمیمی و عمیقی است که با مخاطبانش دارد و تلاش می کند با آن ها حرف بزند. ارتباط یک طرفه در اینستاگرام محکوم به شکست است.
کاری کنید مخاطبان با همدیگر حرف بزنند:
به عنوان مثال می توانید از آن ها بخواهید در کامنت ها نظرشان را با هم به اشتراک بگذارند و درباره اش بحث کنند.
نکته پنجم: درباره فالوورهایتان اطلاعات بیشتری کسب کنید
تا به حال از خودتان پرسیده اید چه کسانی مخاطب شما هستند؟ اطلاعات جمعیتی شان چه چیزی است؟ چه نوع برندهایی را دوست دارند؟ چه شغلی دارند؟ اهداف و چالش های پیش رویشان چه چیزی است؟ حالا که قدم در مسیر اینفلوئنسر شدن برداشته اید باید هر چیزی که به فالوورهایتان مربوط است را بدانید تا بتوانید محتوایی که دوستش دارند را برایشان تولید کنید. برای شناخت مخاطب می توانید از مکالمه در کامنت ها، اجرای نظرسنجی در استوری ها، اجرای نظرسنجی در گوگل فرم و غیره استفاده کنید.
نکته ششم: با برندها گرم بگیرید تا به سراغتان بیایند
یکی از شکایاتی که همیشه اینفلوئنسرها دارند این است که برندها به سراغشان نمی آیند. دلیل این امر بسیار ساده است. پیج های این چنینی به گونه ای راه اندازی شده اند که هیچ جذابیتی برای برندها ندارند. برای اینکه بتوان برندها را هم به سمت پیج های اینستاگرامی جذب کرد باید نکات زیر را به خاطر سپرد:
- مطمئن شوید پروفایل بیزنسی دارید: به کمک این روش می توانید اعتماد برندها را جلب کنید و در عین حال به قابلیت های ضروری دیگری همچون آنالیتیکس اینستاگرام نیز دسترسی داشته باشید.
- آدرس ایمیلی تان را جلوی چشم بگذارید: شما می توانید ایمیل را در بیو بگذارید یا از طریق دکمه ایمیل بر روی پروفایل بیزنس تان نشان دهید.
- محتوای استراتژیک تری داشته باشید: پست هایی را ارسال کنید که برندها دوست دارند.
سخن نهایی:
خوب همانطور که مشاهده کردید روش های زیادی برای اینفلوئنسر شدن در اینستاگرام وجود دارد. شاید هیچ چیزی به اندازه اهمیت به مخاطب و احترام گذاشتن به آن مهم نباشد. زمانی که تلاش می کنید رابطه محترمانه ای با فالوورهایتان برقرار کنید و به نیازهایشان پاسخ دهید به فرد معتبر و قابل اعتمادی تبدیل می شوید که همه دوستش دارند. نمونه های موفق اینفلوئنسرهای ایرانی هم دقیقا همین فرمول را نشان می دهد. احترام هدیه کنید تا احترام بگیرید. همین.