آیا تگ های H1 برای رتبه بندی لازمند ؟
در روزهای اول بازاریابی اینترنتی، سئو کارها اغلب همان دو تکنیک فوق العاده ای که آنقدر تکرار شده که ملکه ی ذهنمان شده را میشنیدند:
- عنوان صفحه ی خود را در تگ H1 قرار دهید
- فقط و فقط از یک تگ H1 در هر صفحه استفاده کنید
این پیشنهادها در بازبینی ها و ابزارهای سئو ظاهر شدند و منبع ابراز ناامیدی بودند. مکالمه ها اینطور پیش میرفت:
« جان احمق. عنوان صفحهش یه تگ H2ئه. درست نیست!»
«قطعا درست نیست. ولی این بهشون آسیبی میزنه؟»
«نمیدونم»
با گذشت زمان، سئوکارها این ایده ها کنار گذاشتنند و«متن بزرگی در نزدیکی بالای صفحه» با مفهوم دقیق استفاده از یک H1 جایگزین شد.
گوگل در تجزیه و تحلیل محتواها و فهمیدن سازگاری قطعات یک صفحه با همدیگر، پیشرفت کرد. با توجه به اینکه ناشران، این قضیه را با نشانه گذاری HTML اشتباه میکنند، منطقی است که سعی میکنند این موضوع را به خود بفهمانند.
اغلب این سوال پیش می آید که آیا استفاده از تگ H1 محدودیتی دارد؟
جان مولر، کارمند گوگل، در یک دورهمی مدیران وب جواب داد:
«میتوانید در یک صفحه هر تعداد تگ H1 که خواستید استفاده کنید. محدودیتی وجود ندارد – نه حد بالا و نه حد پایینی وجود ندارد.
عناصر H1 راه خوبی برای بهتر کردن ساختار یک صفحه است بنابراین کاربران و موتورهای جستجو میفهمند کدام قسمت های صفحه تحت عنوان های متفاوتی هستند، پس من از آنها به روش مناسب در یک صفحه استفاده میکنم. و بخصوص با وجود HTML5 داشتن چندین عنصر H1 در یک صفحه، کاملا عادی و به نوعی مورد انتظار است. بنابراین چیزی نیست که نگران آن باشید. بعضی از ابزارهای سئو این را به عنوان یک مشکل میشناسند و حرف هایی مثل «اوه تگ H1 نداری» یا «دوتا تگ H1 داری» میزنند. از دید ما، این یک مشکل جدی ای نیست. از دید قابلیت استفاده، شاید بهتر باشد آن را بهبود ببخشید. بنابراین اینطور نیست که آن پیشنهادها را کاملا رد کنم اما آنها را به عنوان مشکل جدی هم نمیبینم.
سایت شما میتواند بدون تگ H1 یا با 5 تگ H1 به خوبی کار کند.»
با وجود این ادعاهای یکی از معتبرترین مقامات گوگل، بسیاری از سئوکارها هنوز تردید داشتند و میخواستند “اعتماد ولی راستی آزمایی” کنند.
البته که ما تصمیم گرفتیم آن را امتحان کنیم…علمی!
Craig Bradford از Distilled فهمید که وبلاگ Moz برای عنوان ها از تگ های H2 بجای H1 استفاده کرده است (یک تغییر ناگهانی در سیستم مدیریت محتوای ما).
ما عنوان های سایت را 50/50 تقسیم و با استفاده از SearchPilot (DistilledODN سابق) آنها را آزمایش کردیم. نصف عنوان های وبلاگ به تگ H1 تغییر کردند و نصف دیگر همان H2 باقی ماندند. سپس اختلاف ترافیک ارگانیک بین دو گروه را اندازه گرفتیم.
بعد از 8 هفته، نتایج به این شکل بود:
برای افراد ناآگاه، فهیمدن این نمودارها ممکن است کمی سخت باشد. Rida Abidi از Distilled داده ها را اینگونه تجزیه کرد:
حاصل این آزمایش در دوره های ترافیک ارگانیک بی نتیجه بود، بنابراین پیشنهاد میکنیم همه چیز را به حالت قبل برگردانید.
نتیجه: تغییر تگ های H2 ما به H1 هیچ تفاوت آماری چشمگیری نداشت.
در تایید حرف های گوگل، الگوریتم گوگل به استفاده ی ما از تگ های H1 یا H2 برای عنوان ها اهمیتی نمیدهد. احتمالا اگر از تگ H3 یا H4 استفاده میکردیم یا از تگ عنوان استفاده نمیکردیم هم نتایج مشابهی میدیدیم.
لازم به ذکر است که عنوان های ما :
از فونت بزرگی استفاده کردند
بالای هر مقاله قرار داشتند
مشخص بودند و گوگل به راحتی آنها را پیدا میکرد
لازم به ذکر است که در حالی که این آزمایش ثابت کرد که تگ های H1 فاکتور رتبه بندی نیستند، نشان داد که ما نمیتوانیم تفاوت آماری معنی داری بین استفاده از H1 و H2 پیدا کنیم.
آیا این آزمایش مسئله را حل میکند؟ آیا سئوکارها باید بیخیال احتیاط شوند و همه آن پیشنهادها درباره ی H1 را دور بریزند؟
نه کاملا…
چرا همچنان باید از H1 استفاده کنید
با وجود این واقعیت که به نظر میرسد گوگل میتواند اکثر عنوان ها را با روش های دیگر شناسایی کند، دلایل بسیار خوبی برای ادامه ی استفاده از H1 ها به عنوان بهترین تکنیک سئو وجود دارد.
Georgy Nguyen در مقاله ای درباره ی دنیای موتورهای جستجو، به موارد بسیار خوبی اشاره کرده که سعی میکنم در اینجا به صورت خلاصه بیان کنم.
1 – H1 ها به قابلیت دسترسی کمک میکنند.
فناوری خواندن صفحه میتواند از H1ها برای کمک به کاربران در جهت جستجوی مطالب شما، در نمایش و همچنین قابلیت جستجو استفاده کند.
2 – ممکن است گوگل به جای تگ title از H1 ها استفاده کند.
در برخی موارد نادر – مثل وقتی که گوگل نمیتواند تگ title شما را پیدا یا پردازش کند – ممکن است عنوانی را از برخی عناصر دیگر صفحه شما استخراج کنند. اغلب اوقات این عنصر میتواند تگ H1 باشد.
3 – استفاده از عنوان، ارتباط مستقیمی با رتبه های بالاتر دارد
تقریبا هر مطالعه ی ارتباط و وابستگی سئو که تا کنون دیده ایم، ارتباط کم اما مثبتی بین رتبه های بالاتر و استفاده از عناوین در یک صفحه نشان داده است. مانند جدیدترین مورد از SEMrush که H2 و H3 ها را بررسی کرد.
برای روشن شدن مسئله، هیچ مدرکی وجود ندارد که عنوان ها یک عامل رتبه بندی گوگل باشند. اما عناوین، مثل داده ی ساختاربندی شده، می توانند زمینه و راه را برای یک صفحه فراهم کنند.
همانطور که جان مولر در توییتر گفت:
صادقانه بگویم فهمیده ام که اکثرا درباره ی تگ های H گیج شده اند :).خزنده ای صفحه را بررسی میکند، شما چیزهایی را به عنوان «بخش های مهم» مشخص کرده اید، بنابراین میتوانیم از آن کمی بیشتر نسبت به بقیه ی بخش ها استفاده کنیم. اگر همه چیز را هایلایت کنید یا هیچ چیزی را هایلایت نکنید، ما تلاش خواهیم کرد که آن را بفهمیم.
همه ی این ها چه معنی ای دارد؟ اگرچه به دلایل زیادی، استفاده از H1 «بهترین روش» است، اما اگر از دستورالعمل های دقیق H1 پیروی نکنید، ممکن است گوگل بیشتر از آنچه لازم است، پیدا کند – همانطور که آزمایش ما نشان داده است.
صرف نظر از این، شما باید احتمالا:
- عنوان های محتواهای خود را بر اساس سلسله مراتب، سازماندهی کنید – در حالت ایده آل H1 بعد H2ها، H3ها و غیره.
- از فونت بزرگ برای عنوان ها در بالای محتوای خود انتخاب کنید. به عبارت دیگر، پیدا کردن عنوان ها را برای گوگل، صفحهخوان ها، ماشین ها و مردمی که محتوای شما میخوانند، ساده کنید.
- اگر سیستم مدیریت محتوا (CMS) یا محدودیت های فنی دارید که مانع استفاده دقیق شما از H1ها و بهترین روش های سئو میشود، تمام تلاش خود را بکنید و نگران چیزهای کوچک نباشید.
سئو در دنیای واقعی – بهتر یا بدتر – میتواند کثیف باشد. خوشبختانه، همچنین میتواند انعطاف پذیر باشد.