با این معیارها موفقیت تان در اینستاگرام را بسنجید:

 فرض کنید تازه می خواهید وارد دنیای اینستاگرام شوید و از آن برای رونق کسب وکارتان بهره ببرید. در این شرایط با موانع مختلفی روبرو خواهید شد که همه شان دست به دست هم داده اند تا شما را از پیشرفتی که همیشه به دنبالش بودید باز دارند. اما نباید نا امید شوید. برای سنجش موفقیت در اینستاگرام به یک سری متر و معیار نیاز دارید. مگر می شود عملکرد یک فعالیت خاص را بدون معیار سنجید؟ وقتی بچه بودید و به مدرسه می رفتید  مدیر و معلم برای سنجش عملکردتان از  نمره استفاده می کردند. اگر نمره ای در کار نبود چگونه می توانستید حاصل یکسال تلاش تان را ارزیابی کنید؟ برای فعالیت در اینستاگرام هم به یک سری معیار نیاز دارید تا هر از چندگاهی به کمک این معیارها عملکردتان را بسنجید و ببینید چقدر به موفقیت نزدیک شده اید و چقدر دور.  به همین خاطر در این مقاله تصمیم گرفتیم این معیارها را با هم مرور کنیم و ببینیم برای بازاریابی مان در اینستاگرام چه متر و معیارهایی باید داشته باشیم.

 معیار اول: ریچ یا همان دسترسی به مخاطب

وقتی صحبت از بررسی عملکرد برند در اینستاگرام به میان می آید، شاخص ریچ(Reach)  یا همان دسترسی به مخاطب یکی از مهم ترین معیارهایی خواهد بود که باید مورد بررسی قرار گیرد. اگرچه چند وقت پیش شاخص موفقیت در اینستاگرام نرخ تعامل بود اما حذف نمایش لایک در بیشتر کشورها این معادله را به هم زد. در حال حاضر شاخص یا همان معیار reach یکی از با ارزش ترین و مهم ترین معیارهایی است که باید مدنظر قرار گیرد.

معیار-های-موفقیت-در-اینستاگرام
معیار-های-موفقیت-در-اینستاگرام

ریچ نشان می دهد چند اکانت منحصر به فرد و غیر تکراری پست شما را دیده اند و چند نفر درباره برندتان آگاه شده اند.  پس اگر می خواهید آگاهی از برندتان را بیشتر کنید و به مخاطبان بیشتری دست یابید باید بر روی این شاخص تمرکز کنید.  اگر یکی از پست هایتان ریچ بالاتری  نسبت به قبل به دست آورده است باید این موضوع را به عنوان یک بینش عملی برای پست ها و استوری های بعدی تان در نظر بگیرید. از چه هشتگ هایی برای این پست استفاده کرده بودید؟ آیا بهینه سازی call to action باعث بهتر شدن تعامل تان شده بود؟ این پست را در چه بازه زمانی منتشر کرده بودید؟  نوع محتوای این پست چه تفاوتی با سایر پست ها داشت که باعث شد کاربران بیشتر دوستش داشته باشند؟ همه این فاکتورها می تواند بر روی ریچ پست تان اثر بگذارند. پس حتماً آن ها را بررسی کنید.

 تفاوت بین ریچ و ایمپرشن در چیست؟

 شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که بین ریچ و ایمپرشن چه تفاوتی وجود دارد؟  اگر به طور کلی بخواهیم بگوییم ریچ تعداد اکانت های منحصر به فردی که پست شما را دیده اند بررسی می کند اما ایمپرشن تعداد کل دفعاتی که پست تان به نمایش درآمده است را می سنجد. معیار ریچ نشان دهنده تعداد بازدیدهای منحصر به فرد و غیر تکراری از یک پست است اما معیار ایمپرشن تعداد کل بازدیدهای یک پست را نشان می دهد.

 معیار دوم: پست های ذخیره شده

موفقیت-در-اینستاگرام
موفقیت-در-اینستاگرام

پست های ذخیره شده در اینستاگرام یکی از معیارهای مهم تعامل کاربران با برند محسوب می شود و باید مدنظر قرار گیرد.  کاربران با این قابلیت اینستاگرام می توانند پستی که دوستش داشتند را ذخیره کنند تا بعدا بتوانند دوباره آن را ببینند. برای ذخیره کردن یک پست هم کافیست بر روی آیکون بوک مارک که کنار پست هست ضربه زد.  این پست های ذخیره شده سیگنال کلیدی برای الگوریتم های اینستاگرام هستند چون نشان می دهند کاربر چقدر محتوای شما را دوست دارد. هر چقدر تعداد افرادی که پست تان را ذخیره می کنند بیشتر باشد اینستاگرام آن را به افراد بیشتری نشان می دهد.

 معیار سوم: فروش

خیلی ها از پلتفرم های مختلف برای افزایش فروششان استفاده می کنند اما در کشور ما یکی از بهترین پلتفرم هایی که به فروش کسب وکارها کمک کرده اینستاگرام بوده است.  خود اینستاگرام هم تلاش کرده در طول سال های متمادی گام های ارزشمندی برای کمک به برندها بردارد و کار فروششان را راحت تر کند. معرفی ویژگی هایی همچون پست هایی با قابلیت فروش، استیکرهای محصول برای استوری ها و غیره از جمله این گام ها بوده است.  برای اینکه بتوانید معیار فروش تان را در اینستاگرام بسنجید کافیست پارامتر UTM را به هر لینکی که استفاده می کنید اضافه نمایید. به کمک این روش می توانید تعداد تبدیل هایی که داشته اید را با برنامه هایی مثل آنالیتیکس گوگل بسنجید. برای استفاده از این تکنیک میتونید این مقاله رو بخونید : https://analytips.io/blog/ga/utm

 معیار چهارم:  نرخ تعامل یا همان اینگیجمنت ریت

از زمانی که اینستاگرام تصمیم گرفت تعداد لایک های یک پست را نشان ندهد، کامنت ها به یک معیار داغ برای بررسی نرخ اینگیجمنت یا همان نرخ تعامل برای برندها تبدیل شد.  نرخ تعامل در اینستاگرام یکی از شاخص های کلیدی است که نشان می دهد مخاطبان چقدر پست هایتان را دوست دارند. اگر فالوورهای شما برایتان کامنت می نویسند، پست تان را لایک می کنند و محتوایتان را به اشتراک می گذارند پس می توانید نتیجه اش را در نرخ تعامل ببینید.

 شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که چگونه می توان نرخ تعامل را محاسبه کرد؟  پاسخ قطعی و روشنی برای این سوال وجود ندارد. اما به طور کلی می توانید تعداد کل لایک ها و کامنت هایتان را با هم جمع کنید  و آن را بر تعداد فالوورهایی که دارید تقسیم نمایید  و ضرب در 100 کنید. به عنوان مثال فرض کنید تعداد کل لایک ها و کامنت هایتان 2000 عدد است و تعداد فالورهایتان 20 هزار نفر. نرخ تعامل شما در این شرایط 10 درصد خواهد بود.

 معیار پنجم: بازدید از استوری های اینستاگرام

پیدا کردن ایده برای تولید استوری های اینستاگرامی کار بسیار سختی است. شما باید بتوانید استوری هایی بسازید که به درد فالورهایتان بخورد و آن ها  را از ابتدا تا انتهای کار کنارتان نگه دارد. بعد از اینکه متوجه شدید مخاطبان تان چه نوع محتوایی را بیشتر دوست دارند باید به سراغ نوشتن استراتژی بروید و تولید محتوا یتان را شروع کنید.

موفقیت-در-اینستاگرام
موفقیت-در-اینستاگرام

 اما سوال اینجاست که از کجا باید بفهمید کدام یک از پست هایتان عملکرد بهتری داشته است؟  همه این ها با استوری های اینستاگرام مشخص می شوند. در چنین شرایطی باید بتوانید بازدیدهایی که مخاطبان از استوری های شما داشته اند را بسنجید.

زمانی که اسلایدهای مختلفی در استوری های اینستاگرام منتشر می کنید همه آن ها در کنار هم یک استوری کامل را تشکیل می دهند. حالا می توانید از معیارهای موجود برای هر اسلاید استفاده کنید و بگویید استوری تان در 24 ساعت گذشته چه عملکردی داشته است.  اجازه دهید این موضوع را کمی باز کنیم :

  1. نرخ تکمیل شدن بازدید هر اسلاید از استوری را بررسی کنید: این نرخ نشان می دهد چند درصد از بازدیدکنندگان کل اسلاید را تماشا کرده اند.
  2. نرخ تماشای استوری را محاسبه کنید: این نرخ نشان می دهد چه کسانی  تمامی اسلایدهایی که در استوری تان داشته اید را دیده اند.
  3. نرخ ریزش مخاطبان بعد از اولین اسلاید را محاسبه کنید:  اولین اسلایدی که در استوری اینستاگرام می گنجانید باید بتواند مخاطب را سر جایش میخکوب کند. برای محاسبه تعاملی بودن این اسلاید می توانید ریزش مخاطبان بعد از اولین اسلاید را محاسبه کنید.

 با این محاسبه ها، معیار کاملی خواهید داشت که به کمک آن ها می توانید نرخ تعامل و تماشای استوری های اینستاگرام را بهبود ببخشید.

معیار ششم:  بهترین زمان برای ارسال پست

 آیا می دانستید که اگر پست هایتان را در زمان نامناسبی ارسال کنید نرخ تعامل تان کمتر می شود؟

برای اینکه از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کنید باید بهترین زمانی که مخاطبان در آن آنلاین هستند و به گشت و گذار در اینستاگرام می پردازند را بیابید. بسته به کسب وکاری که در آن فعالیت می کنید رفتار مخاطبان تان متفاوت خواهد بود. سری به Insight اینستاگرام بزنید. زیر تب Audience بخشی را خواهید دید که نشان می دهد مخاطبان در چه بازه زمانی بیشترین فعالیت را داشته اند. حتی می توانید از تست A/B هم استفاده کنید. یعنی پست های مشابه را در بازه های زمانی متفاوت ارسال کنید و عملکرد مخاطبان را بسنجید.

 معیار هفتم: رشد

بررسی رشد پروفایل اینستاگرام همیشه مهم بوده است. بررسی معیار رشد اینستاگرام بهتان کمک می کند درک بهتری از محتوایتان داشته باشید و ببینید فالوورها به چه نوع محتوایی بیشتر علاقه نشان می دهند.  به عنوان مثال اگر بعد از ارسال یک مطلب متوجه شدید تعداد آنفالوها بیشتر شده است می توانید بفهمید که مخاطب چنین محتوایی را دوست ندارد.

معیار هشتم: ترافیک

 برای سنجش مقدار جذب ترافیک به سمت سایت از طریق اینستاگرام روش های زیادی وجود دارد . یکی از این روش ها استفاده از ابزارهایی همچون گوگل آنالیتیکس است. به کمک این ابزارها می توانید بفهمید چند درصد از ترافیک ورودی به سایت از طریق اینستاگرام بوده است.

 حرف آخر:

به کمک بینش هایی که از طریق بررسی این معیارها به دست می آورید متوجه خواهید شد چه چیزی به درد فالوورهایتان می خورد و چه چیزی را بیشتر از همه دوست دارند.

با درک درست از حرکت های مخاطبان می توانید برنامه محتوایی بهتری برای آینده بچینید.  اگر می خواهید اکانت اینستاگرامی تان را بهتر از قبل مدیریت کنید حتما از ابزارهای آنالیتیکی که برای این پلتفرم طراحی شده اند بهره ببرید. بخش insight خود اینستاگرام هم می تواند اطلاعات خوبی در اختیارتان بگذارد.