با تازه شدن سال خیلی چیزها عوض می شود. شاید یکی از مهم ترین بخش های هر سال جدیدی تصمیمات تازه ای باشد که برای آن سال گرفته می شود. با نو نوار شدن سال ، ترندهای طراحی سایت هم تغییر می کند و عناصر جدیدی به آن افزوده می شود. سال 2020 نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. در سال جدید شاهد بروز یک سری ترندهای داغ در عناصر طراحی هستیم که دانستنش خالی از لطف نیست. بیشتر این ترندها از سال های قبل نیز وجود داشته اند و محبوبیتشان در سال جدید بیشتر می شود. اما هنوز هم ترندهایی هستند که نو ظهورند. در این مقاله می خواهیم برخی از این ترندها را با هم مرور کنیم و ببینیم در سال جدید چه چیزهایی در طراحی سایت و رابط کاربری مد خواهد بود.
ترند مینیمالیسم به همراه فضای سفید:
مینیمالیسم یکی از ترندهای کلاسیکی است که محبوبیت آن با گذشت سال ها از بین نرفته است. موضوع بسیار جالبی که درباره این ترند وجود دارد این است که با وجود ادامه دار بودنش، هر سال بهبود پیدا می کند. ترند مینیمالیسم در سال جدید با فضاهای سفید بزرگ نشان داده خواهد شد. البته ممکن است این فضاهای سفید در جایی که شما انتظار دارید نشان داده نشوند.
اگر نگاهی به نمونه های زیر بیندازید متوجه منظورم می شوید. سایت soldo از این ترند به زیبایی استفاده کرده است.
این تصویر ساده تقریبا سفید است و بر روی بک گراند سفیدی با فضای سفید غیر متقارن قرار گرفته است. همین امر کمک می کند نظر مخاطب به محتوای موجود در سایت کشیده شود. این ها بسیار زیبا هستند و به مخاطب کمک می کنند محتوا را بهتر درک کنند.
ترند طراحی دارک مود:
کاربران زیادی هستند که دوست دارند در اپلیکیشن هایشان از وضعیت سیاه یا همان دارک مود استفاده کنند. به همین خاطر جای تعجب نیست که سایت ها نیز به سراغ این ترند بروند و از زیبایی های رنگ سیاه به خوبی استفاده کنند. کاربران این حالت را دوست دارند و به همین خاطر طراحان نیز خواسته شان را برآورده می کنند. چیزی که موجب می شود دارک مود یک وضعیت طراحی زیبا باشد، رابط کاربری سیاهی است که با عناصر روشن تکمیل می شود و خواندن تایپوگرافی های موجود بر روی سایت را ساده تر می سازد.
شکستن قوانین تایپوگرافی:
امسال شاهد تغییرات زیادی در حوزه تایپوگرافی ها خواهیم بود. حالا طراحان تلاش می کنند قوانین سنتی که در حوزه تایپوگرافی وجود دارد را بشکنند و از مواردی استفاده کنند که قبلاً وجود نداشته است.
نکته کلیدی که درباره این ترند طراحی وجود دارد این است که حتی با شکستن قوانین معمول تایپوگرافی، باز هم کاربر باید بتواند چیزی که شما می خواهید را درک کند.
این مقاله رو از دست نده : 10 نکته حیاتی برای طراحی رابط کاربری
تایپوگرافی در چنین سبکی، بیشتر یک عنصر هنری است و کمتر به اطلاعاتی بودنش فکر می شود. نمونه های زیادی وجود دارد که در آن قوانین تایپوگرافی شکسته شده است و در عین حال به خوانایی متن نیز آسیبی وارد نشده است.
استفاده از تصاویر هنری:
همه ما کم و بیش با هنر مانوس هستیم. این روزها محبوبیت استفاده از تصاویر هنری در طراحی سایت هم بیشتر شده است. این ترند جدید توانسته است نظر خیلی ها را به خود جلب کند چون حس زیبایی و تازگی را به سایت ها می دهد. سایت Absurd توانسته است از این ترند به همراه مجموعه ای از عناصر هنری استفاده کند که بسیار خلاقانه هستند.
هر تصویری باعث می شود نظر کاربر به صفحه نمایش جلب شود. یکی دیگر از سایت هایی که از این ترند بهره برده است Heschung است. این سایت از تصاویر ساده برای داستان سرایی با انیمیشن ها استفاده کرده است.
ترکیب تصاویر طراحی شده با رئالیسم:
تا به حال از خودتان پرسیده اید بر روی سایت هایی که طراحی می کنید از چه نوع تصویری باید استفاده کنید؟ تصاویری که توسط خودتان طراحی شده اند یا عکس هایی که به طور واقعی گرفته شده اند؟
در سال جدید شاهد یک ترند تازه خواهیم بود که از ترکیب این دو استفاده می کند. نمونه هایی که در ادامه می بینید توانسته است این موضوع را به خوبی به تصویر بکشد.
انیمیشن سیال(Liquid Animation):
تقریباً هر سایتی که در اینترنت وجود دارد به نوعی از انیمیشن استفاده کرده است. در حال حاضر ترند جدیدی مد شده است که در آن انیمیشن سبک سیال با حرکت هایی که شبیه حرکت آب هستند به کار می رود. انیمیشن سیال را می توان برای هر صحنه ای به کار برد. به عنوان مثال می توان از آن برای انتقال و متحرک سازی عناصر ویدئویی استفاده کرد یا اینکه برای گرفتن کلیک از آن بهره برد. چنین طراحی می تواند نظر کاربر را به سمت خودش جلب کند. تنها نکته مهمی که درباره این ترند وجود دارد، سرعت حرکت هاست. حرکت های شما باید نرم، سیال و بر اساس یک زمان دقیق و مناسب باشد.
ترند سه بعدی کردن همه چیز:
ایجاد عمق بر روی طرح های مختلف در دنیای طراحی می تواند حس واقعی بودن را به کاربر منتقل کند. تصاویر سه بعدی یکی از همین ایده هاست. امسال شاهد روند رو به رشد استفاده از این تصاویر خواهیم بود. زمانی که طراحی های سه بعدی به درستی اجرا می شوند می توانند به کاربر موضوع غیر منتظره ای را ارائه کنند و به او کمک کنند درک بهتری از محیط داشته باشد.
تجربه کاربری صوتی:
امسال شاهد محبوبیت زیاد صوت در دنیای طراحی ui خواهیم بود. یکی از عناصر مهم این ترند که در حال حاضر هم استفاده می شود طراحی با صوت است. اگر متولد دهه شصت باشید حتماً وبلاگ هایی که در بلاگفا منتشر می شدند را به یاد دارید. یک سری متن به همراه صداهایی که خود به خود پخش می شد. من خودم شخصاً این نوع سایت ها را دوست ندارم چون به نظرم آزاردهنده هستند اما شکی نیست که تجربه کاربری صوتی با گذشت زمان نیز روند محبوبیتش را از دست نداده است. فقط قبل از اینکه بخواهید چنین قابلیتی را در اختیار کاربر قرار دهید از او بپرسید که دوست دارد به موسیقی گوش کند یا نه. بهترین کاربرد تجربه کاربری صوتی در مواردی است که مشکلات زبانی برای برقراری ارتباط وجود دارد. در چنین شرایطی موسیقی می تواند بهترین گزینه برای داستان سرایی باشد.
لایه هایی که همپوشانی می کنند:
لایه ها، لایه ها و باز هم لایه ها. لایه ها و عناصر همپوشانی کننده اگرچه افکت سه بعدی خوبی ایجاد نمی کنند اما باز هم می توانند عمق و بُعد خوبی به طرح هایتان ببخشند. این نوع لایه ها به شکل یک لایه واحد در می آیند. بهترین و جذاب ترین بخش چنین ترندی این است که تقریباً با هر نوع تم طراحی کار می کنند. شما می توانید جعبه ها و بک گراندها، تصاویر یا ویدئوها، متن ها یا عناصر رابط کاربری را با هم همپوشانی کنید.
گرادیان هایی که تغییر رنگ می دهند:
سال ها بود که طراحان به کمک طراحی فلت تلاش می کردند خودشان را از گرادیان ها نجات دهند و به سراغش نروند. اما امسال همه چیز دوباره تغییر کرده است. گرادیان های چند رنگی دوباره محبوبیت خود را به دست آورده اند. این روزها چیزی که شاهدش خواهیم بود گرادیان هایی است که رنگ های مختلفی را با هم ترکیب کرده اند و کمی کنتراست هم چاشنی خود دارند. نمونه زیر به خوبی از این ترند استفاده کرده است.
ناوبری بهبود یافته:
شاید بتوان گفت ترند ناوبری در سال جدید پایانی بر استفاده از مگامنوها باشد. در حال حاضر سبک های ناوبری ساده و بهبود یافته مد شده اند. اگرچه این ایده به نظر ایده خطرناکی می رسد اما استفاده از آن مزایای زیادی برای سایت ها خواهد داشت. بیشتر کاربران امروزی از طریق موتورهای جستجو وارد سایت می شوند و ممکن است کار گشت و گذارشان را از صفحه اصلی شروع نکنند. در چنین شرایطی است که سبک ناوبری ساده و سبک می تواند کار مخاطب را ساده تر کند. چرا شما هم از این نوع سبک ناوبری بر روی سایت هایتان استفاده نمی کنید؟ نمونه زیر به خوبی این موضوع را نشان می دهد.