راهنمای جامع کمپین ­های بازاریابی ویروسی

آشنایی با دسترسی به هزاران دنبال­کننده و طرفدار جدید با استفاده از کمپین بازاریابی ویروسی

کمپین بازاریابی ویروسی چیست؟

بازاریابی ویروسی زمانی رخ می­دهد که فردی ویدئو یا محتوای تصویری جالبی تولید می­کند که برای مخاطبین هدف جذابیت دارد. این محتوا به میزان قابل­توجهی به اشتراک­ گذاشته شده و به اصطلاح همانند ویروس پخش می­شود. زمانی که یک کمپین بازاریابی ویروسی می­شود، فروش، تعامل و آگاهی از برند شما به طور چشمگیری افزایش می­یابد.

روشی تضمینی برای ویروسی­ شدن محتوا وجود ندارد، اما مراحل خاصی وجود دارند که شما می­توانید در کمپین بازاریابی خود استفاده کنید تا شانس موفقیت خود را افزایش دهید.

تعریف: بازاریابی درون­گرا به فرایند جذب توجه افراد از طریق تولیدمحتوا قبل از آمادگی محصول اشاره دارد. بازاریابی درون­گرا یکی از بهترین و مقرون­ به صرفه­ترین روش­ها برای تبدیل افراد غریبه به مشتری و ترویج کسب­وکار است.

بسیاری از بازاریابان امیدوارند که یک کمپین ویروسی شود و این بدین معناست که آنها به دنبال پذیرش کمپین توسط بسیاری از افراد هستند. اما فرمول تضمین ­شده­ای وجود ندارد. با این حال، اگر به برخی از کمپین­های بازاریابی ویروسی موردعلاقه خود نگاه کنید، ویژگی­­های مشابهی مشاهده خواهید کرد. بازاریابانی که قصد دارند به مخاطبین بیشتری دست یابند، باید در طی ایجاد کمپین بعدی خود به ویژگی­های زیر توجه کنند:

جذابیت برای مخاطبین هدف

کمپین بازاریابی ویروسی موفق باید مخاطبین هدف را در نظر داشته باشد. به منظور اینکه کمپینی ویروسی شود، باید مخاطبین به آن علاقه داشته و به آن تعهد داشته باشند تا کمپین به عضوی از خانواده آنها تبدیل شود.

در مراحل آغازین ساخت کمپین، مخاطبین هدف خود را بشناسید. برای شناخت مخاطبین هدف خود سوالات زیر را از خود بپرسید: با چه کسی قصد دارم در ارتباط باشم؟ مخاطبین به چه محتوایی علاقه دارند؟ امیدها، آرزوها، ارزش­ها و رویاهای آنها کدام است؟ به چه دلیل آنها به کمپین من علاقه خواهند داشت؟ چه اقداماتی باید انجام دهم تا آنها محتوای من را در شبکه­های اجتماعی خود به اشتراک بگذارند.

یک استراتژی تصویری قدرتمند داشته باشد

کمپین­ های بازاریابی ویروسی به یک استراتژی تصویری نیاز دارند که مشتریان را به شناخت برند از طریق تصاویر قادر می­سازند.

کمپین باید داستانی داشته باشد و این داستان باید به صورت تصویری تعریف شود. استراتژی تصویری شما باید با برند و مخاطبین هدف شما سازگاری داشته باشد و بدین دلیل ضروری است این استراتژی جذاب و معنادار بوده و منجر به امیدواری مشتریان گردد.

خلاقانه باشد

به کمپین بازاریابی ویروسی موردعلاقه خود فکر کنید. چه عاملی منجر به تمایز آن با سایر کمپین­ های بازاریابی می­شود؟

کمپین­ های بازاریابی تا زمانی که ایده­ای جذاب و بی­همتا نداشته باشند، نمی­توانند به موفقیت برسند. کمپین شما باید جدید بوده و بتواند توجه افراد را جلب کند.

جذابیت عاطفی داشته باشد

آیا کمپین Dove Real Beauty را دیده ­اید؟ این کمپین در عرض چند دقیقه شما را عصبی، ناامن، قوی و معتمد می­سازد.

هر یک از تبلیغات فردی را نشان می­دهند که پشت پرده نشسته و ظاهر خود را شرح می­دهند و در این میان هنرمندی بدون مشاهده، تصویر آنها را می­کشد. بعد از اتمام نقاشی، پرده برداشته می­شود. هنرمند سپس تصویر دومی را با مشاهده فرد می­کشد.

بعد از اتمام دومین عکس، هنرمند دو نقاشی را کنار هم قرار می­دهد. همانطور که انتظار می­رود، نقاشی حاصل از توضیحات ارائه­ شده توسط فرد جذابیت کمتری دارد.

در تمام ویدئوهای موجود در کمپین، تصویری که هنرمند ایجاد می­کند، روشن­ تر و واقعی­ تر از خود فرد است. این ویدئوها پیامی در مورد عزت نفس و زیبایی درونی افراد منتقل می­کنند.

 

این کمپین به دلیل جذابیت عاطفی توانست به محبوبیت رسیده و ویروسی شود. شما باید چنان تاثیری بر مشتری داشته باشید تا آنها به اشتراک محتوای شما علاقمند شوند.

اشتراک و ترویج آسان

به لطف اینترنت و شبکه­ های اجتماعی، اشتراک و ارائه محتوای خود به سراسر جهان بسیار آسان است. نیازی به هزینه زیاد برای تولید محتوای ویدئویی یا تصویری ندارید.

به منظور ویروسی شدن، یک محتوا باید به طور مرتب به اشتراک گذاشته شود. این بدین معناست که شرکت شما باید محتوای تولیدی را در پلت­فرم ­ها و وب­سایت­ های مختلف منتشر کند. با این اقدام می­توانید مخاطبین خود را نیز به اشتراک محتوای تولیدی ترغیب کنید.

قابلیت اشتراک­ گذاری و دریافت تمام محتوای خود را فعال کنید تا مخاطبین بتوانند دوستان خود را در فیسبوک تگ کرده و یا محتوای شما را به صورت پیام در اینستاگرام ارسال کرده و یا ویدئوی شما را به GIF خاطره­انگیز تبدیل کنند. اشتراک محتوای خود توسط کاربران را آسان­تر کنید.

شما همچنین می­توانید از فردی مشهور بخواهید کمپین شما را تبلیغ کرده و پیام شما را به سایرین منتقل کند. برای مثال، اگر پیتون منینگ یا برد پیزلی در تبلیغات شما حضور داشته باشند، بینندگان ممکن است تبلیغات شرکت بیمه شما را با اشتیاق بیشتری تماشا کنند.

انتشار در زمان مناسب

شما باید تاریخ و زمان انتشار محتوای خود را در نظر بگیرید. بازاریابان معمولا محتوای خود را در مناسبت­ ها و تعطیلات از جمله کریسمس منتشر می­کنند. بسیاری از افراد در ایام تعطیل شبک ه­های اجتماعی خود را بررسی کرده و یا تلویزیون تماشا می­کنند، بنابراین با انتشار محتوای خود در این ایام می­توانید محتوای خود را به افراد بیشتری برسانید.

برای مثال، اگر محتوای خود را ساعت 8 عصر جمعه منتشر کنید، بسیاری از افراد در حال خوردن شام، تماشای تلویزیون یا گردش با دوستانشان هستند و در نتیجه شبکه­ های اجتماعی خود را بررسی نخواهند کرد.

بعد از اشتراک و ترویج محتوای خود، باید منتظر باشید افراد نیز آن را به اشتراک بگذارند. اگر این اتفاق رخ دهد، کمپین شما ویروسی شده است. در غیر این صورت، باید مجددا تلاش کنید.

مزایای کمپین­های بازاریابی ویروسی

ایجاد کمپین بازاریابی ویروسی آسان یا موفقیتی قابل پیش­بینی نیست. اما اگر کمپین شما ویروسی شود، شما می­توانید برند خود را در کوتاه­ترین زمان ممکن به هزاران یا حتی میلیون­ها نفر معرفی کنید.

برای مثال، ویدئوی کمپین Dollar Shave Club ویروسی شد و این امر منجر به تبدیل نام به یک برند محبوب شد. آنها توانستند در مدتی کوتاه شرکت Unilever را به قیمت یک میلیارد دلار خریداری کنند.

در ادامه به برخی از مزایای تولید محتوای ویروسی اشاره خواهیم کرد:

1 – محتوای ویروسی می­توانند برند شما را ایجاد کنند

زمانی که یک کمپین بازاریابی ویروسی می­شود، مخاطبین شما به طور خودکار اطلاعاتی در مورد شرکت، محصولات، خدمات و برند کسب می­کنند. در این میان افرادی وجود دارند که نام برند شما را تاکنون نشنیده­اند. با این روند شما می­توانید شرکت کوچک خود را به یک برند موفق تبدیل کنید.

2 – بودجه زیادی نیاز ندارند

برخی از موفق­ترین محتوای ویروسی با بودجه بسیار کمی ایجاد می­شوند. امروزه، افراد و شرکت­ها با اندازه­های مختلف می­توانند ویدئوها و عکس­های باکیفیتی را با گوشی iPhone خود ثبت کنند.

بسیاری از تولیدکنندگان محتوا یا افرادی که ویدئوهایی را به اشتراک می­گذارند، ممکن است در عرض یک شب مشهور شوند. این موفقیت به منابع و بودجه بستگی ندارد، بلکه به محتوای تولیدی شما بستگی دارد تا بتوانید با استفاده از آن توجه افراد را جلب کنید. ضرورتی وجود ندارد که کمپین بازاریابی خود را به کمک فردی مشهور راه­اندازی کنید تا بتوانید جذابیت بیشتری برای مخاطبین داشته باشید.

جاناتان گلداسمیث که “جالب­ترین مرد جهان” نامیده می­شود، قبل از ویروسی­ شدن کمپین خود فقط در چند کلیپ طنز ایفای نقش کرده بود.

3 – نمایش برند به مخاطبین بیشتری و جدیدتر

کمپین­ها زمانی ویروسی به شمار می­روند که در اختیار افراد بیشتری قرار گیرند. شرکت­ها ممکن است با افزایش فروش، تعامل بیشتر در شبکه­های اجتماعی و افزایش گفتگو در مورد برند و محصولات خود مواجه شوند.

این دقیقا چیزی بود که برای Smart Water رخ داد. آنها جنیفر آنیستون را برای کمپین خود در سال 2012 دعوت کردند. این ویدئو بیش از 6 میلیون بار در YouTube مشاهده شده است و کمپین آنها موفقیت خوبی کسب کرده است

3 مورد از مشهورترین کمپین ­های ویروسی

اکنون که به بررسی ویژگی­های موفق­ترین کمپین­های ویروسی و نحوه راه­اندازی آنها پرداختیم، بیایید برخی از برترین کمپین­های ویروسی موجود را بررسی کنیم.

Old Spice

شرکت Old Spice بدین نتیجه رسید که زنان اغلب محصولات بهداشتی را برای همسران خود خریداری می­کنند، بنابراین تبلیغی با همین مضمون و با در نظر داشتن مخاطبین زن ایجاد کرد.

 

Old Spice Man به طور مستقیم و با لحنی جذاب با مخاطبین ارتباط برقرار می­کند. این کمپین اعلام دارد که با استفاده از Old Spice همه چیز ممکن است. این کمپین به دلیل لحن جذاب خود ویروسی شد. این کمپین توانست فروش برند را افزایش دهد. این تبلیغ بیش از 55 میلیون بار در YouTube مشاهده شده و جایزه امی را به عنوان برترین تبلیغ دریافت کرد. این تبلیغ همچنین موفق به دریافت نشان Film Grand Prix در فستیوال تبلیغات کن شده است.

ALS: چالش سطل یخ

چالش سطل یخ چهار سال پیش ایجاد شده و منجر به افزایش آگاهی افراد در مورد یک بیماری ناتوان­کننده گردید. در طی این کمپین، افراد باید یک سطل آب سرد را بر روی کل بدن خود خالی کرده و سپس فرد دیگری را به این چالش دعوت می­کردند. این کمپین توانست فقط در تابستان سال 2014 بیش از 115 میلیون دلار جمع ­آوری کند.

افراد مشهور در سراسر جهان در این کمپین شرکت کرده و دوستان خود را نیز به این چالش دعوت کردند. هشتگ چالش سطل یخ منجر به افزایش محبوبیت ویدئوها در تمام شبکه­ های اجتماعی گردید.

مهم­تر از همه، این چالش بسیار جذاب بود و توانست توجه افراد را جلب کرده و چندین سال نیز ادامه داشت.

#LikeAGirl

این ویدئو نشان می­داد که کلمات و عباراتی که به طور رایج به کار برده می­شوند، می­توانند تصویر و اعتماد به نفس فرد را کاهش دهند. در این ویدئو، از مردان، زنان و پسران جوان خواسته شد تا همانند دختر دویده یا مبارزه کنند. دختران جوان نیز باید همین اقدام را با روش دیگری انجام دهند: دختران باید در حرکات خود قدرت و اعتماد به نفس نشان دهند.

افراد مشاهده کردند که برخی از عباراتی که ممکن است توهین­آمیز باشند، می­توانند جسارت و شجاعت افراد را نشان دهند. بنابراین، کمپین #LikeAGirl توانست به محبوبیت برسد.

تبلیغ تلویزیونی LikeAGirl در سال 2014 منتشر شده و بیش از 65 میلیون بار در YouTube مشاهده شد و امروزه نیز همچنان مشهور است.

نتایج

نقشه دقیقی برای ویروسی­ سازی محتوا وجود ندارد. شما می­توانید برندهایی که در گذشته توانسته­ اند محتوای خود را ویروسی کنند را بررسی کرده و از روش­ های آنها استفاده کنید. با این حال، به خاطر داشته باشید که ایجاد محتوای عالی یک ضرورت به شمار می­رود تا افراد با اشتراک این محتوا محبوبیت برند شما را افزایش دهند. این اقدامات را انجام دهید تا شاهد گفتگوی افراد در مورد برند خود باشید.