مهمترین محتواهای موجود در سایت، برای اینکه مورد توجه خزندههای گوگل قرار بگیرند در فایلی به نام نقشه سایت ارائه میشوند. در نتیجه خزندههای گوگل آنها پیدا میکنند و فرآیند ایندکس را انجام میدهند. از دیگر ویژگیهای سایت مپ میتوان به معرفی محتواهای مهم به موتورهای جستجو اشاره کرد. سایت مپ دیگری که فایل دارای محتوا را برای خزندههای گوگل و ایندکس آنها فراهم میکند، بر مبنای HTML میباشد که ارزشمندترین فایلهای سایت در آن قرار میگیرد.
کاربران بیشتر از این نوع نقشه سایت استفاده میکنند، چرا که به راحتی میتوانند محتواهای موجود در سایت را ببینند و با توجه به نیاز خود از آنها استفاده کنند. اما موتورهای جستجو برای اینکه ساختار سایت را به خوبی فرا بگیرند، از سایت مپ اولی یعنی سایت مپ XML استفاده میکنند. توجه داشته باشید که اگر میخواهید از ایندکس شدن سایت مطمئن شوید، بهتر است URL صفحات سایت را در سایت مپ قرار دهید. با یونیک مارکتینگ همراه باشید.
منظور از قرار دادن URL در نقشه سایت چیست؟
یعنی اگر یک سایت مپ از کاربرد کدهای XML به بهترین شکل استفاده کند. میتواند برای کراولرها آدرسهای بهتر و معتبرتری را فراهم کند.، به دنبال آن موتورهای جستجو میتوانند نیازهای خود را بر طرف کنند. از همه مهمتر کراولرهای بعدی هم به این URL ها توجه خواهند کرد. بنابراین میتوانید از بیشتر دیده شدن سایت خود توسط موتورهای جستجو مطمئن شوید.
دلایل استفاده از نقشه سایت
داشتن سایت مپ در موقعیتها و شرایط مختلف برای انواع سایتهای مفید است و کاربرد دارد. اما در برخی از شرایط نیاز سایت شما به سایت مپ ضروری خواهد بود. اگر شما اقدام به طراحی سایت جدیدی کرده و هنوز لینک سازی آن را به درستی انجام نداده باشید، باید استفاده از سایت مپ را در دستور کار خود قرار دهید. زیرا لینکهای سایت شما برای کراولرها و رباتهای گوگل اهمیت زیادی دارند و آنها برای پیدا کردن لینک شما صفحات مختلف را بررسی میکنند و اگر شما لینک سازی نکرده باشید، صفحات شما توسط موتور جستجو دیده نخواهد شد.
در شرایطی دیگر ممکن است سایت شما به قدری بزرگ و گسترده باشد که با وجود به روز رسانی صفحات آن، باز هم برخی از صفحات توسط خزندههای گوگل پیدا نشوند. به همین دلیل بهتر است برای چنین وب سایت بزرگی یک سایت مپ کامل در نظر بگیرید. زمانی که URL های داینامیک را در سایت برای محتواهای خود در نظر گرفتهاید یا برای محتواهای آرشیوی خود نسبت صفحات فعالتر، لینک سازی نکردهاید. مواردی هستند که وجود سایت مپ برای شما ضرورت پیدا میکند.
نقشه سایت چه فرمتهایی دارد؟
سایت مپ با فرمت XML یک پروتکل مشخص و تعیین شدهای برای موتورهای جستجوی گوگل و بینگ میباشد. به هر حال این دو موتور جستجوی گوگل و بینگ سایت مپی را که Feed آنها از پروتکلهای RSS 2.0، Atom 1.0 و اغلب محتواهای متنی ASCLL استفاده میکند را پذیرفتهاند. میتوان برای استفاده از سایت مپ شکل XML را در نظر گرفت و اگر حجم بالایی داشت، فشرده سازی آن را با ابزار Gzip انجام داد.
در کنار پشتیبانی استانداردهای سایت مپ از محتواهای وب سایت، گوگل هم فرمتهای اختصاصی را برای سایت مپ در نظر میگیرد که میتوان آنها را برای رسانههای مخصوص استفاده کرد. فرمتهایی که گوگل برای سایت مپ پشتیبانی میکند، شامل نقشههای متفاوتی مانند فایلهای تصویری، ویدیویی، محتواهای تلفن همراه، انواع محتوای خبری و … میباشد. پس از آن که برای سایت مپ، فرمت مناسبی ارائه شد، این امکان وجود دارد که بتوانید محتواهای دیگر را به آنها اضافه کنید.
مهم ترین تکات درباره چگونگی فرمت نقشه سایت
فرمتهایی که گوگل از آنها پشتیبانی میکند، مورد حمایت موتور جستجوی بینگ قرار نمیگیرد. البته به گفته یک از مسئولین بینگ کوچکترین چیزی که از آن پشتیبانی نشود، دیده نخواهد شد. در نتیجه وبمستران با توانایی که دارند میتوانند از تمامی این موارد در سایت مپ خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنند. پیشنهادی که گوگل ارائه میکند، این است که باید فایل جداگانهای برای محتوای خبری که در سایت مپ وجود دارد، طراحی کنید. چرا که خزندگان بیشتر به دنبال این گونه فایلها هستند.
برای جایگزینی و شناسایی توضیحات متای فایلهای ویدیویی، دو موتور جستجوی بینگ و گوگل؛ فایلهای Media RSS را مورد استفاده قرار میدهند. در همین راستا پشتیبانی از این نوع فایلها توسط بینگ صورت میگیرد و این باعث میشود که Feed فایلهای ویدیویی mRSS عملکرد هوشمندانه و هدفمندی داشته باشند.
ایندکس نقشه سایت در چه فایلی ارائه می شود؟
اکثر سایتهای که آدرس URL آنها بیشتر از تعداد 50000 میباشد، اهمیت زیادی برای فرآیند ایندکس شدن فایلهای خود قائل هستند. با وجود این که در سایت مپ تنها ورود 50000 آدرس ممکن میباشد. باز هم وبمسترها توانایی این را دارند که برای سایت خود یک فایل ایندکس سایت مپ تولید کنند. در این فایل ورود بیشتر از 50000 آدرس URL امکان پذیر میباشد. این قابلیت فایل ایندکس سایت مپ برای سایتها کاربرد بسیار زیادی دارد. اگر بخواهید این موضوع از نظر تئوری بیان کنیم، باید بگوییم که امکان ثبت بیش از 2.5 میلیارد آدرس در این نوع فایل وجود دارد.
نقشه سایت خود را در وردپرس بسازید
ممکن است سیستم مدیریت محتوای سایت شما وردپرس باشد. برای این که توسط این سیستم به راحتی یک سایت مپ بسازید، باید از طریق افزونه Yoast SEO و زدن یک دکمه فرآیند ساخت سایت مپ را آغاز کنید. پس با رفتن به قسمت داشبورد سایت، در منوی قسمت بالای گزینه قابلیتها را انتخاب کرده و بعد از آن گزینه سایت مپ XML را فعال کنید. در این قسمت میتوانید، با کلیک روی گزینه سایت مپ، به مشاهده و بررسی سایتهای خود بپردازید و از وجود آنها اطمینان حاصل نمایید. یکی از ویژگیهای کاربردی و مهمی که افزونه Yoast جهت ساخت نقشه سایت دارد، داشتن نقشه داینامیک است. به واسطه این قابلیت سایت مپ شما به صورت خودکار به روز رسانی میشود. علاوه بر این افزونه میتوانید از برای ساختن سایت مپ از Google XML Sitemap استفاده کنید.
نتیجه گیری
این مقاله درباره چگونگی سایت مپ و دلایل نیاز شما به آن بود. امیدواریم با اطلاعاتی که در اختیار شما قرار دادهایم، بتوانید با ساختن یک نقشه سایت مناسب، همواره مورد توجه موتورهای جستجو قرار بگیرید.